Horgászrend

Közalkalmazotti HE horgászati rendje 2024

Területi jegy

típusa

Fogható halak fajtája, darabszáma a területi jegy függvényében  
Ponty+amur Süllő+csuka+Balin Egyéb (kg)  
napi havi évi napi havi évi napi havi évi
Felnőtt 3 5 25 2 3 10 2 5 25
Ifjúsági 3 3 15 1 2 6 2 3 15

 

A horgászatot megkezdeni a beíró lapra történő regisztráció után lehet.  Horgászat befejeztével az elvitelre szánt halat köteles bemutatni.  Egy készségen 2 db horog használható. Egyesületi tag napi jegyet  az éves mennyiség (25db) kifogása után válthat. A fogási tilalom ponty+amur kivételével a halfajokra az országos horgászrend szerint. A méret korlátozás minden halfajra érvényes, harcsa tilalmi idejében (május 2. – június 15.) tilos a harcsát kifogni.

Pergetés: A pergetés 2023. 02.01.-től  04.30.-ig TILOS (csuka, süllő, balin, tilalom)  azon kívül  nincs korlátozva. A lékhorgászat tilos!

A nappali hal őrzés 6.00 kezdődik 18.00-ig az éjszakai hal őrzés 18:00 órakor kezdődik és 6:00-ig tart.

Az első telepítést követően 3 napos horgászati tilalom van! A tilalom után további korlátozás nincs, a normál horgászrend lép érvénybe !

 A 6 kg-os, vagy annál nehezebb pontyot a kifogását követően mielőbb kíméletesen vissza kell helyezni a tóba!

Abban az esetben, ha a horgász a kifogott halat nem kívánja megtartani, abban az esetben a kifogott halon a horog által okozott sebet köteles szájfertőtlenítő spray-vel lekezelni a tóba történő kíméletes visszahelyezés előtt.

A tavon horgászcsónakot, vagy más vízi járművet elhelyezni TILOS, kivéve a rendszeresített halőri csónak. Etetőhajó használata  alkalmazható.

A tó déli részén a “kis spicc” és a befolyó zsilip közötti részre a rokkant kártyával és elnöki engedéllyel rendelkezők bemehetnek a  partra autóval.

Közgyűlési határozat alapján minden tag részére évi egy társadalmi munka kötelező. Egyéb esetekben az országos horgászrend az irányadó.