Halőri feladatok

Közalkalmazotti Horgász Egyesület

Szekszárd, Munkácsy utca 19.

                                                 Halőr feladatai

 

Az egyesület kezelésében lévő Sötétvölgyi horgásztónál a halőrzési feladatokat – a hivatásos

és társadalmi halőrök mellett – a tagok látják el. A halőr tevékenysége során az egyesület nevében jár el.

A tagi halőr feladatai és jogosultságai:                                                                                                  

  • A halőr a részére Értesítésben előírt napokon a területen tartózkodik az alábbiak szerint: nappalos: 06°°  és 18°° óra között

                        éjszakás:  18°°  és  06°° óra között.

  • A halőr csak úgy horgászhat, hogy az előírt feladatait maradéktalanul el tudja látni! Horgászatát csak a számára kijelölt horgászhelyen végezheti!
  • A szolgálat ideje alatt a tavat legalább egyszer körbe kell járni, ezen út során fokozott figyelmet fordítson a befolyó és kifolyó zsilipek állapotára / túlfolyás, szivárgás /! A Halőri feljegyzésben lévő horgászat közbeni ellenőrzéseket el kell végezni! Terjedjen ki az ellenőrzés a horgászat jogosultságára, szabályszerűségére, a horgászrend betartására / érvényes engedély, a haltartó szákban lévő zsákmány és a fogási napló összevetése, szükség esetén a horgászhely megvilágítása /. Továbbá május 01.-től és szeptember 30.-ig, naponta 08°° és 19°° órakor vízhőmérsékletet, 08°° , 12°° , és 19°° órakor levegőhőmérsékletet kell mérni, naponta 12°° órakor a csapadékvíz mennyiségét mérni / alkalomszerű /. A mérési adatokat a Halőri feljegyzésben rögzíteni kell!
  • A távozó horgászok szúrópróba szerinti ellenőrzésének tényét a Halőri feljegyzésben rögzítse, vesse össze az elvinni szándékozott zsákmányt a Beíró lapon és a Fogási naplóban feltüntetett adatokkal.
  • A nappalos és éjszakás halőr is fokozott figyelemmel kísérje és ellenőrizze a napijegyes horgászokat. A fentiekre tekintettel a halőr köteles a Beíró lapot magánál tartani, így minden horgásztársnak nála kell jelentkezni! Amennyiben körútra megy a Beíró lapot helyezze vissza a szekrénykébe, visszaérkezvén ismételten vegye magához!
  • A Beíró lapokat az éjszakás halőr 24°° órakor beszedi és az újakat kihelyezi.
  • A horgászok, kirándulók, turisták figyelmét szükség szerint felhívni a környezet tisztaságának, rendjének megőrzésére.
  • A halőr vita esetén kerülje a fizikai konfliktust, szükség esetén / pl. feltételezhető nagy mennyiségű hallopás, rendbontás / hívja a 112 számú segélyhívót, tegyen bejelentést a rendőrségre

Egyéb tudnivalók:  Az egyesület vezetősége szükség szerint külön feladatokat is elrendelhet. Amennyiben a váltás nem érkezik meg, azt a Halőri feljegyzésben rögzíteni kell és telefonon értesíteni kell az egyesület Elnökét vagy egyik vezetőségi tagját!

                                                                                                                     HE vezetősége